machiaj

Sunt fată, nu mă machiez, dar asta nu înseamnă că nu mă îngrijesc. Machiajul a fost întotdeauna ceva în plus pentru mine. Șocant, nu am simțit niciodată nevoia să folosesc diferite pudre sau să-mi trasez linii in jurul ochilor ca să mă simt frumoasă. Nu mă ințelegeți greșit, consider machiajul a fi o artă pentru care ai nevoie de multă îndemânare si răbdare, iar dacă pe voi vă face să vă simțiți frumoși/atractivi și mai bine, doar că m-am săturat să mi se tot spună cât de bine aș arăta nu știu cum machiată. Doar pentru că atâtea persoane au început să se machieze nu înseamna că noi, cei care nu o facem, suntem mai prejos.

 

Am intrat în această lume a fardului, rujului si fondului de ten de vreo 4 ori. Țin minte prima oară cand am lăsat o prietenă să mă machieze: s-a întâmplat înaintea petrecerii revelionului 2013-2014. În acea dimineață, după multe apropouri, am căzut în sfârșit de acord să mă las machiată. Se făcuse seară și stăteam în cameră cu prietenele mele care făceau drumuri din cameră până în baie o dată la câteva secunde, neputând să se hotărască asupra cerceilor/rochiei/pantofilor. Eu în 5 minute eram deja gata îmbrăcată și le așteptam să-și termine pregătirile întinsă pe pat într-o stare de contemplare, fixând cu ochii pisica proprietarei, care moțăia pe canapeaua alăturată. Rămân în starea asta încă 5 minute până să fiu chemată de Mădă, ,,asta mi-a fost” gândesc eu, și mă duc.

 

Când m-au văzut prietenii cu părul întins (am păr creț) și machiată zici că eram a 8-a minune a lumii. Da, arătam bine, dar asta nu însemna că aveam de gând să mă machiez din nou de plăcere. Nu funcționează așa. Eram atractivă dar nu eram confortabilă cu mine însămi. Nu voiam să mă ,,acopăr”.

 

Cum spuneam, de 4 ori m-am machiat pentru că așa-mi cerea eticheta socială. M-am machiat la balul de la sfârșitul clasei a XII-a pentru că mi-a fost frică să n-o fac. Mi-a fost frică să ies în evidență prin lipsa machiajului. Mi-a fost frică să aud comentariile colegilor asupra look-ului meu. Mi-a fost frică să fiu eu.

Mi-am promis ca n-o să-mi mai fac asta. N-o să-mi mai șterg câte puțin felul de a fi, cu fața goală, doar ca să fiu pe placul tuturor, pentru că ,,those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind”.

 

Dacă într-o zi o să aleg să mă machiez si o să-mi placă, foarte bine, dar până atunci vreau să trăiesc cât mai autentic. Cum a spus și Alicia Keys, care a decis să nu mai poarte deloc machiaj, „ I don’t want to cover up anymore. Not my face, not my mind, not my soul, not my thoughts, not my dreams, not my struggles, not my emotional growth. Nothing.”. Alicia este un model pentru toate fetele care vor o pauză, sau care nu-și doresc să se fardeze, rujeze, etc. Ea ne arată că pentru a merge la evenimente sociale fără machiaj avem nevoie doar de puțin curaj.

 

Dacă o fată nu se machiază nu înseamnă că nu se îngrijește sau că nu-i pasă de cum arată. O astfel de fată, dacă vrea să se simtă frumoasă, tot ce trebuie să facă este să se uite în oglindă.

 

Note: Titlul este scris cu literă mică pentru a accentua faptul că machiajul nu este un lucru important.

 

Ioana Zorilă
Ioana Zorilă

Ultimele postari ale lui Ioana Zorilă (vezi toate)

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?