De ce trebuie sa boicotăm filmul „Stonewall”

A_photo_of_Marsha_P._JohnsonRoland Emmerich a lansat traier-ul filmului „Stonewall”, o ecranizare a evenimentelor care au marcat pozitiv lupta pentru drepturile LGBTQIA+, însă povestea din film nu seamănă cu cea adevărată aproape deloc.

Deşi revoltele au fost începute de către Marsha P. Johnson, o activistă transgender şi Drag Queen de culoare, în momentul când a aruncat o cărămidă către cladirea Stonewall Inn (bar gay din New York) pentru a protesta împotriva brutalităţii poliţiei, aceasta nu are un rol foarte important în film. În schimb, personajul principal este un băiat cisgender, alb şi gay pe nume Danny. După Danny, urmează alte nouă personaje (în lista distribuţiei de pe pagina oficială a filmului pe site-ul IMDb) până este listată şi Marsha. Alte personaje importante ale evenimentelor – cum ar fi Sylvia Rivera, femeie transgender şi Drag Queen de origine latină, Stormé DeLarverie, lesbiană şi Drag King birasială, şi Miss Major, femeie transgender de culoare – care au ajutat la debutul revoltelor, lipsesc din lista distribuţiei. Ba mai mult, în listă sunt prezente doar două personaje de culoare, ambele având roluri secundare.

 

După cum era de aşteptat, la două zile de la apariţia trailer-ului, Pat Cordova-Goff, o activistă transgender de culoare, a creat o petiţie care încurajează boicotarea filmului deoarece „este o reprezentare cis-sexistă şi afectată de rasa albă a istoriei noastre”. Pat mai adaugă şi că „au fost foarte rare momentele când istoria queer ne-a fost prezentată şi, chiar şi atunci, totul a fost doar despre bărbaţi cisgender, albi şi gay”. Cu totul adevarat. Este foarte greu să găseşti un film sau o carte despre comunitatea queer de culoare. În acest caz, filmul reprezintă o interpretare total greşită a istoriei, doar pentru a fi consumat de public sau doar pentru a obţine un profit bun.

 

Din aceste motive, încurajez lumea să boicoteze această reprezentare incorectă a evenimentelor istorice creată doar pentru a obţine profit de pe urma comunităţii LGBTQIA+, fără măcar a prezenta povestea reală. Sprijiniţi toţi membrii comunităţii LGBTQIA+, nu doar bărbaţii/femeile albi/albe, cisgender şi gay/lesbiene!

Andreea Ioniță

Andreea Ioniță

social justice si shoegaze
Andreea Ioniță

Ultimele postari ale lui Andreea Ioniță (vezi toate)

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?