Arhipelagul insulelor Pitcairn a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

Arhipelagul insulelor Pitcairn a legalizat căsătoriile între persoane de același sex. Legalizarea s-a petrecut în luna mai a anului trecut și poate părea de mică importanță, fiind vorba de un arhipelag cu o populație de doar 48 de locuitori. Însă acest pas are o semnificație aparte: legalizarea s-a făcut într-un loc în care nici un locuitor nu face parte din comunitatea LGBT, ceea ce arată că schimbări pot fi aduse și în zone în care deciziile sunt luate de populația heterosexuală.

Înființat în 1790, arhipelagul Pitcairn este un teritoriu britanic cu un anumit nivel de autonomie legală, fiind considerat cel mai mic stat ca populație.

Guvernatorul adjunct, Kevin Lynch, a declarat că legea a intrat în vigoare pe 15 mai, dar nu a fost inițial publicată online, datorită unor probleme tehnice la nivelul website-ului oficial al insulelor.

Decizia de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex a fost luată la sugestia autorităților britanice, după ce Anglia, Țara Galilor și Scoția legalizaseră aceste mariaje în urmă cu un an. Acesta a anunțat că schimbarea a fost aprobată unanim de consiliul local. La fel ca în cazul altor legi, o notă a fost pusă pe veranda primăriei, iar o a doua, la magazinul cel mare al insulei.

Una dintre locuitoarele arhipelagului, Meralda Warren, rezidentă la a șaptea generație a declarat că de când a trecut legea nu a avut loc nicio astfel de căsătorie și că nu știe nici un cuplu gay care să vrea să se căsătorească.

“Locuitorii insulelor Pitcairn nu voiau asta cu orice preț”, a zis Meralda. “Dar e la fel ca oricare lucru din lumea asta. Se întâmplă peste tot, atunci de ce nu?”

A durat un timp până când lumea a început să afle de legalizarea petrecută în insulele Pitcairn. Aceeași Meralda a declarat că a fost surprinsă când a văzut în inbox-ul ei alerta de la Google, care o înștiința de legalizare după câteva luni.

În plus, ea nu știa decât un insular care se identifica drept gay, și asta era cu mult timp în urmă. De asemenea, a declarat că orice cuplu format din persoane de același sex ar putea avea probleme să se căsătorească, întrucât singurul preot de pe insulă este un adventist de ziua a șaptea, care se opune acestor mariaje. În schimb, administratorul insulei ar putea să oficieze ceremonii.

În ciuda faptului că locuitorii insulelor nu fac parte din comunitatea LGBT+ și nu vor beneficia de noua lege, alții ar putea face-o. Rodney Cromme, directorul național al organizației LGBT Australian Marriage Equality, a declarat pentru AP:

“Chiar dacă acum nu sunt cupluri homosexuale pe insule, unii dintre cei care au părăsit Pitcairn cu ani în urmă ar putea să se întoarcă pe pământul natal pentru a se căsători. În plus, cuplurile homosexuale, mai ales australienii care nu se pot căsători la ei acasă, s-ar putea hotărî să-și celebreze unirea în acest loc romantic.”

Oricare ar fi situația, un lucru e cert. Încă un pas în lupta pentru drepturile comunității LGBT+ a fost făcut!

Alexandra Medaru, voluntară ACCEPT

 

Surse:
1.http://www.theguardian.com/global/2015/jun/22/pitcairn-island-population-48-passes-law-to-allow-same-sex-marriage

2.http://www.evz.ro/un-arhipelag-din-pacific-cu-48-de-locuitori-a-legalizat-casatoriile-gay-dar-nu-are-nici-un-homosexual.html

3.http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/samesex-marriage-legalised-in-pitcairn-the-worlds-smallest-country-10335680.html

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?