Mitropolit ortodox grec cere toleranță pentru persoanele LGBT

O voce importantă în Biserica Ortodoxă Greacă îndeamnă la toleranță față de persoane LGBT în biserică, în urma deciziei Greciei de a permite uniunile civile pentru cuplurile de același sex.

Chrysostomos Savvas, Mitropolitul ortodox al Messiniei, a acordat un interviu pentru Tharros News în cadrul căruia a amintit creștinilor că homosexualii sunt în aceeași măsură copii ai lui Dumnezeu așa cum sunt și ei.

„Homosexualii, ca toți oamenii, sunt o creație a lui Dumnezeu și merită același respect și onoare, și nu violentă și respingere”, a spus Mitropolitul Chrysostomos.

„Nu trebuie să uităm modul în care Hristos a răspuns femeii păcătoase, conform Evangheliei, care a devenit Cuvântul Sau. „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei”

„Acest canon ar trebui să fie principiul nostru călăuzitor pentru modul în care ar trebui să-i tratăm pe cei din jurul nostru, indiferent de diferențele dintre noi. Biserica nu respinge oameni „.

Mitropolitul Chrysostomos și-a exprimat opinia religioasă după ce Mitropolitul Ambrosios de Kalavryta a reacționat la trecerea unei legi care recunoaște cuplurile de același sex ca și parteneri domestici prin încurajarea violenței împotriva lor.

„Scuipați-i, loviți-i, ei nu sunt oameni,” a spus Mitropolitul Ambrosios în decembrie.

Într-un articol ulterior, Mitropolitul Chrysostomos a avertizat împotriva „abordării moraliste cu privire la etica relațiilor-cei care judecă, critică, învinovățesc și stigmatizează pe toți ceilalți cu excepția lor înșiși”

„Aceștia se consideră judecători ai poporului și încearcă să incrimineze toate formele de păcat, pentru a confirma presupusa”puritate”a vieții lor și propria lor lipsă de păcat și uită că … suntem cu toții într-un fel sau altul oameni ai păcatului și ai căderii.’

Cu toate acestea Mitropolitul Chrysostomos a reafirmat că Biserica Ortodoxă Greacă are o „obligație pastorală de a-și menține opoziția față de orice formă de coabitare care contrazice sau slăbește nivelul de trăi și funcționalitatea familiei sau alienează și defaimă caracterul sacramental al căsătoriei . ‘

Mitropolitul Chrysostomos este profesor de teologie la Universitatea din Atena și a fost hirotonit ca episcop metropolitan al Messiniei în 2007.

 

Sursă: GayStarNews, Leading Greek Orthodox bishop says gay people are God’s children so don’t reject them

http://www.gaystarnews.com/article/leading-greek-orthodox-bishop-says-gay-people-are-gods-children-so-dont-reject-them/#gs.Z2zk5Oc

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?