Sunt nervos pe mine că nu pot arăta cine sunt cu adevărat. Nu îmi place să mă mint pe mine şi nici pe cei din jurul meu.

Salut!

De cam o oră stau şi mă gândesc ce aş putea să vă spun. Şi e destul de greu, pentru că am foarte multe de spus şi totodată nu am nimic de spus. În primul rând vreau să vă mulţumesc că m-aţi acceptat. Chiar dacă la început a fost destul de greu… De fapt, am să rămân puţin la început. Cred că e momentul să trec peste toate lucrurile urâte pe care mi le-aţi spus. Toate înjurăturile şi jignirile, toate nopţile în care nu m-aţi lăsat să dorm pentru că a trebuit să plangeţi pentru o chestie pe care atunci nu aţi putut să o inţelegeţi.

Repet, e greu să vă spun ceva, pentru că ţin la voi şi nu aş vrea să vă rănesc. Toată această treabă cu acceptarea e destul de grea pentru mine. Sunt nervos pe mine că nu pot arăta cine sunt cu adevărat. Nu îmi place să mă mint pe mine şi nici pe cei din jurul meu.

Mamă, aş vrea să îţi spun că am cunoscut pe cineva şi că mă simt puţin mai fericit. Dar ţin minte că mi-ai spus că nu pot ţine o persoană lângă mine mai mult de două săptămâni. Şi probabil că e adevărat, dar uite că au trecut câteva luni şi el e încă lângă mine.  Aş mai vrea să îţi spun că mă deranjează că nu ai suficientă încredere în mine pentru a mă lăsa să fac ce îmi place. Să merg la festivaluri, să îmi întâlnesc toţi prietenii, să vizitez oraşe noi. Mă deranjează că îmi furi din libertate sub pretextul că „ştiu eu mai bine ce faci cu băieţii”. Nu ştii. Şi nici nu vrei să încerci să ştii cine îmi sunt prietenii, ce îmi place să fac. De ai şti ce oameni frumoşi am lângă mine şi cât ţin la ei.

Ştiu că ți-a fost greu să mă accepţi. Îţi promit că o să ai şi nepoţi. Dar vreau să ajung la frica mea. Şi frica mea e că am să te dezamăgesc. Ştiu că mereu îţi spun, entuziasmat, despre toate lucrurile care îmi plac şi pe care le fac, şi ştiu că sunt prea multe şi toate sunt diferite şi nu au legătură, dar îţi promit că am să ajung cineva de care să fii mândră. Bine, ai putea fi mândră şi acum că ai un fiu fabulous. Dar… încă ai timp să fii mândră de acest lucru.

Ţin la tine, chiar dacă uneori nu îţi arăt acest lucru. Ştiu că sunt rece şi indiferent, dar nu o fac intenţionat. Sau, nici nu ştiu. Simt că încerci să te aproprii de mine într-un moment în care eu m-am învăţat să fiu mai mult singur şi să nu am nevoie neapărat de afecţiunea ta. Simt că încerci să te aproprii de mine într-un mod fals sau doar pentru că aşa ţi-a spus psihologul. Niciodată nu am făcut ceva care să te rănească  intenţionat. Nu vreau să te văd supărată sau plângând din cauza mea.  Nu cred că merit ca cineva să aiba o stare naşpa din cauza mea.

Deşi câteodată nu mă înţelegi şi îmi pui câte o barieră în drum, ţin la tine şi te iubesc. Îţi spun că te iubesc prin această scrisoare, pentru că în faţă nu pot să o fac. Nu ştiu de ce, dar nu pot. Îţi mulţumesc că m-ai acceptat şi că mă susţii în unele lucruri. Şi tu şi tatăl meu vitreg sunteti nişte oameni frumoşi. Cred că sunt norocos că vă am.

 

Cu drag, Răzvan!

Rainbow Families

Rainbow Families

Copilul tău ți-a spus că este lesbiană, gay, bisexual/ă sau transgender și nu știi cum să reacționezi?

Nu ai reușit să înțelegi pe deplin ceea ce dorește să-ți transmită și te simți pus/ă în dificultate?

Grupul de suport pentru părinți, Rainbow Families, este locul unde vei putea întâlni persoane care trec prin experiențe asemănătoare cu ale tale și unde vei putea primi sprijinul de care ai nevoie.

Rainbow Families își dorește să ofere un spațiu sigur în care membrii să poată discuta deschis și liber despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil LGBT+ în România.

Vă așteptăm în ultima sâmbătă din fiecare lună. Dacă aveți întrebări, puteți trimite un e-mail la rainbowfamiliesromania@gmail.com sau să ne sunați la (+4)021 252 5620.

___

*Rainbow Families este o inițiativă a voluntarilor ACCEPT, desfășurată în cadrul proiectului ”Voluntari pentru Drepturi Egale”. ”Voluntari pentru Drepturi Egale” este un proiect implementat de Asociația ACCEPT, finanțat de granturile finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene
Rainbow Families
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?