Sper să vă deschideți mintea și sufletul și într-o bună zi să vă pot spune în față tot ce am scris aici

Dragi părinți (în special tata),

Știu că de obicei nu prea vorbim și mă rugați în fiecare săptămână să vă sun măcar seara, când revin în București după ce am fost la voi, dar azi fac o excepție și vă scriu.

Nu prea vorbesc cu voi pentru că așa am fost obișnuită, să nu arăt prea mult ce simt, ca să nu par slabă sau copilăroasă… nu prea vorbesc cu voi pentru că toate discuțiile ajung în același punct: de ce n-am ales un anume liceu – deși au trecut 6 ani de atunci – de ce nu mă vopsesc natural și mă tund mai  „normal”, de ce nu vreau să ies cu voi în oraș și de ce postez chestii gay pe peretele meu de Facebook…  „pentru că e scârbos și mă întreabă lumea de ce postează fata mea așa ceva”.

Și că veni vorba de asta, sunt lesbiană și panromantică, deși câteodată, toate aceste etichete mă fac confuză… Mă simt ciudat când încerc să vă dau hinturi despre cine și ce sunt și voi nu vă prindeți. Mamă, ție ți-am zis câte ceva și mai în glumă, mai în serios, mi-ai zis că aduc diversitate în familie. Deși, câteodată îmi zici că spun prostii și că nu-i adevărat, dar tu, tată… mereu ai menționat cât de scârboasă și grețoasă este homosexualitatea… și nu prea am curajul să-ți spun în față ce simt…

M-am simțit prost când mi-ai zis că ți-ai șters facebook-ul pentru că cineva te-a întrebat de ce susțin comunitatea LGBTQ+. Și mi-a părut rău în același timp pentru tine că ai recunoscut acest lucru la aproape 2 ani de când ți l-ai șters.

M-am simțit în nesiguranță când m-ai întrebat de ce vreau să fac voluntariat la Accept, pentru că homosexualii nu au nevoie de ajutor și ar trebui să-mi canalizez energia pe grupuri cu adevărat vulnerabile care au nevoi materiale – gen, copiii din medii defavorizate, vârstnicii, familiile sărace.

Mi-a părut rău când ai început să râzi și să-mi ții morală că nu am fost recrutată ca voluntar la Accept și chiar nu puteam să-ți răspund la întrebarea pe care mi-o tot puneai: „De ce vreau eu să susțin homosexualitatea și de ce tot postez pe facebook porcării d-astea?”. Eram în același timp ofensată, tristă, dezamăgită și frustrată.

Vreau să știți că eu la facultate și pentru prieteni sunt out… nu mi-am făcut nicio ieșire spectaculoasă, dar nu ascund faptul că-mi plac fetele. Și cel puțin din partea celor mai apropiați am primit un răspuns pozitiv și nu și-au schimbat atitudinea față de mine.

De asemenea, nu vă cer decât să mă acceptați așa cum sunt și să nu mă judecați. Sper să vă deschideți mintea și sufletul și într-o bună zi să vă pot spune în față tot ce am scris aici, fără să mă tem că mă veți da afară din casă sau că nu o să mă mai susțineți financiar la facultate.

Cu drag,

copilul vostru LGBTQ+, Iulia

Rainbow Families

Rainbow Families

Copilul tău ți-a spus că este lesbiană, gay, bisexual/ă sau transgender și nu știi cum să reacționezi?

Nu ai reușit să înțelegi pe deplin ceea ce dorește să-ți transmită și te simți pus/ă în dificultate?

Grupul de suport pentru părinți, Rainbow Families, este locul unde vei putea întâlni persoane care trec prin experiențe asemănătoare cu ale tale și unde vei putea primi sprijinul de care ai nevoie.

Rainbow Families își dorește să ofere un spațiu sigur în care membrii să poată discuta deschis și liber despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil LGBT+ în România.

Vă așteptăm în ultima sâmbătă din fiecare lună. Dacă aveți întrebări, puteți trimite un e-mail la rainbowfamiliesromania@gmail.com sau să ne sunați la (+4)021 252 5620.

___

*Rainbow Families este o inițiativă a voluntarilor ACCEPT, desfășurată în cadrul proiectului ”Voluntari pentru Drepturi Egale”. ”Voluntari pentru Drepturi Egale” este un proiect implementat de Asociația ACCEPT, finanțat de granturile finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene
Rainbow Families
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?