Nu trebuie să vă pară rău, ați dorit un copil fericit, nu o fată fericită.

Dragă mamă și tată,

Știu că mereu mi-ați dorit binele, deși mereu ați încercat să îmi controlați viața, pe motiv că am vârsta pe care o am și nu am dreptul să spun mare lucru. Dar fericirea cere sacrificii. Știți că v-am cerut de nenumărate ori să îmi acordați aceleași drepturi și de aceea vă cer acum să mă ascultați, măcar de data aceasta. Știu și că v-ați dorit o fată, exclusiv o fată, una feminină, cu părul lung și strălucitor, care își dorește cât mai multe perechi de pantofi cu toc și care bălește după noua rochie apărută în magazin. Dar cu părere de rău, vă mărturisesc că nu sunt acel copil care vă poate îndeplini această dorință.

Aș fi vrut să vă spun, dar nici acum nu este târziu, și să vă cer să mă acceptați așa cum sunt, un băiat. Nu eu am ales acest lucru, nu este vina mea, nu am devenit astfel peste noapte, așa am fost dintotdeauna, dar am abuzat de o latură a mea, minciuna, căci la cât de mult am folosit-o, a devenit o parte din ceea ce sunt, știți și voi. Dar nu din cauza ei lucrurile s-au destrămat, căci nu o foloseam decât ca un ajutor pentru a fi exact cum vreți, o fată… Nu este o fază, nicidecum o curiozitate și o știți prea bine, dar vă mințiți, poate că prin asta ne asemănăm și noi, măcar atât. Și aș vrea să ne mai asemănăm prin ceva, prin toleranță. Căci știu că sunt greu de suportat uneori, de multe ori, dar vă cer toleranță, nu înțelegere, mi se pare puțin cam mult și știu că nu voi avea parte de aceasta.

Vreau doar să știți că vă mulțumesc pentru tot, căci cu ajutorul vostru am ajuns în punctul în care știu cine sunt și ceea ce vreau de la viață. Nu trebuie să vă pară rău, ați dorit un copil fericit, nu o fată fericită, sau așa sper, iar eu numai astfel pot fi fericit, fiind eu. Sunt tot acel Mihăiță, mereu am fost și voi mai fi. Cât despre nepoți, voi păstra tradiția și voi avea unul precum m-ați avut pe mine. Vă iubesc, deși nu v-am spus-o sau arătat-o, vă iubesc exact așa cum sunteți și îmi doresc ca și voi să mă iubiți în contiuare, exact ca înainte.

Cu drag,

copilul vostru LGBT

Rainbow Families

Rainbow Families

Copilul tău ți-a spus că este lesbiană, gay, bisexual/ă sau transgender și nu știi cum să reacționezi?

Nu ai reușit să înțelegi pe deplin ceea ce dorește să-ți transmită și te simți pus/ă în dificultate?

Grupul de suport pentru părinți, Rainbow Families, este locul unde vei putea întâlni persoane care trec prin experiențe asemănătoare cu ale tale și unde vei putea primi sprijinul de care ai nevoie.

Rainbow Families își dorește să ofere un spațiu sigur în care membrii să poată discuta deschis și liber despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil LGBT+ în România.

Vă așteptăm în ultima sâmbătă din fiecare lună. Dacă aveți întrebări, puteți trimite un e-mail la rainbowfamiliesromania@gmail.com sau să ne sunați la (+4)021 252 5620.

___

*Rainbow Families este o inițiativă a voluntarilor ACCEPT, desfășurată în cadrul proiectului ”Voluntari pentru Drepturi Egale”. ”Voluntari pentru Drepturi Egale” este un proiect implementat de Asociația ACCEPT, finanțat de granturile finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene
Rainbow Families
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?