Mi-ar plăcea să aflu cum ar începe o conversație în care să îți pot spune totul, iar tu să înțelegi

Dragă mamă,

Când eram mica, nu ne vedeam decât în weekend-uri pentru că eu am locuit la părinții tăi din cauza situației complice din familie. Îmi pare rău că am crescut foarte izolată și tu ai fost singura și cea mai bună prietenă a mea, iar când am reușit să îmi mai înving timiditatea, am început să vorbesc mult mai mult cu alte persoane decât cu tine. Probabil de atunci s-au adunat lucruri pe care nu ți le-am spus și mi-a devenit din ce în ce mai greu să îți vorbesc despre totul. Îmi pare rău că ți-am trădat încrederea prin lucruri pe care le-am făcut, știu că te-ai simțit copleșită în unele momente și încă nu le-ai depașit. Aș vrea să înțelegi că acum chiar sunt fericită și îmi pare rău că sunt atât de multe lucruri pe care nu știu când o să pot să ți le spun.
O să încerc să spun pe scurt ideea de la care începe scrisoarea asta: fetei tale îi plac fetele și s-a pupat cu mai multe decât fratele ei (19 ani, să fi avut maxim o presupusă relație platonică până acum).
Momentan nu am prietenă și probabil te gândești că e doar teribilism, iar pentru că ești o bună creștină, o să-mi propui o discuție serioasa cu preotul. Probabil nici nu știi cum mă rănești când spui că n-ai nicio problemă cu homosexualii DAR *comentarii reciclate și ignorante*. Mai aduc eu vorba despre subiect și tu ai impresia că e  „o obsesie nesănătoasă”, că oamenii lgbt sunt ca extratereștrii, despre care știm că există în universul ăsta mare, dar n-avem nicio treabă cu ei, parcă n-am fi toți oameni de pe aceeași planet!

Din cauza atitudinii tale, multă vreme am crezut că trebuie să gasesc un baiat care să-mi placă. Îmi pierdusem încrederea în mine din cauza presiunii heteronormative. Singura problemă era că mereu a fost un fel de perete invizibil între mine și băieții cis. Parcă m-aș fi jucat cu un câine și brusc simțeam teama care îmi spunea că o să mă muște și că trebuie să fug. O singură dată m-am sărutat cu un baiat, după ce băusem, dar țin minte că simțeam nevoia să mă dau înapoi mereu, iar după ce mi-am revenit am simțit doar scarbă și rușine. N-am mai vorbit cu băiatul respectiv.
Acum sunt în clasa a 11-a și sunt fericită. Am prieteni și la scoala și în oras, cu care pot să ies. În clasă sunt relativ out loud and proud și majoritatea colegilor susțin lgbt, așa că mă simt în siguranță. Mă gândesc că acum îți ascund lucruri pe care cam toți adolescenții le ascund, dar pe lângă astea, sunt și lucruri de importanța cărora nu îmi dau exact seama și mă sperie foarte tare. Mi-ar plăcea să aflu cum ar începe o conversație în care să îți pot spune totul, iar tu să înțelegi. Aș vrea să îți pot trimite o parte din conștiința mea, iar tu să poți să mă înșelegi perfect.
M-am chinuit atâta să scriu ca să pot să privesc totul în ansamblu și să sărbătoresc „Coming out day” cu ocazia asta. Sper să realizezi că singurul obicei prost pe care îl ascund de tine este fumatul, nu orientarea mea sexuală. Cat despre valorile creștine, sper să ai mai mult noroc cu fratele meu.

Cu drag,
Copilul tău LGBT

Rainbow Families

Rainbow Families

Copilul tău ți-a spus că este lesbiană, gay, bisexual/ă sau transgender și nu știi cum să reacționezi?

Nu ai reușit să înțelegi pe deplin ceea ce dorește să-ți transmită și te simți pus/ă în dificultate?

Grupul de suport pentru părinți, Rainbow Families, este locul unde vei putea întâlni persoane care trec prin experiențe asemănătoare cu ale tale și unde vei putea primi sprijinul de care ai nevoie.

Rainbow Families își dorește să ofere un spațiu sigur în care membrii să poată discuta deschis și liber despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil LGBT+ în România.

Vă așteptăm în ultima sâmbătă din fiecare lună. Dacă aveți întrebări, puteți trimite un e-mail la rainbowfamiliesromania@gmail.com sau să ne sunați la (+4)021 252 5620.

___

*Rainbow Families este o inițiativă a voluntarilor ACCEPT, desfășurată în cadrul proiectului ”Voluntari pentru Drepturi Egale”. ”Voluntari pentru Drepturi Egale” este un proiect implementat de Asociația ACCEPT, finanțat de granturile finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene
Rainbow Families
1 Comment
  1. ValentinaPetrescu 4 ani ago

    Iata ca am citit un mesaj foarte interesant scris intr-un mod greu de gasit in internetul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?