Mamă, tată, sunt… tot eu. Și tot eu vă iubesc la fel de mult.

Mamă, tată,

 

Sunt… tot eu.

În primul rând, relaxați-vă. Sunt tot eu, copilul vostru de ieri, de alaltăieri, de acum un an și de acum 17 ani… bine, poate m-am schimbat între timp. E normal. Asta m-ați încurajat să fac dintodeauna, să cercetez, să descopăr și să mă autodescopăr.

Am descoperit că eu sunt tot eu.

Deși sunt tot eu, sunt diferit. Față de cum eram acum un an, față de o bună majoritate a lumii, față de, probabil, ceea ce vă așteptați să fiu.

Îmi plac oamenii. Toate tipurile, în toate felurile, inclusiv din punct de vedere al atracției fizice și romantice. Îmi plac băieții, fetele și persoanele care nu se încadrează complet sau chiar deloc în binarul identităților de gen.

Eu sunt tot eu.

Înainte să mă arunc în următorul subiect, mulțumesc. Mulțumesc că m-ați susținut, mă susțineți și sper că mă veți susține în viitor. Înseamnă imens pentru mine și sper din tot sufletul că percepția voastră despre mine să nu se schimbe.

Pentru că eu sunt tot eu.

A vrut unul din voi să aibă un băiat, iar celălalt vroia o fată? Felicitări, copilul vostru e ambele (doar că nu simultan)! Identitatea mea de gen e fluidă. Azi vorbiți cu fiul vostru. Mâine sau poimâine cu fiica voastră. Știu că e greu de înțeles și mult mai greu de acceptat. Și nu contează dacă sunt fiu sau fiică. Pentru că în primul rand eu sunt tot eu.

Și tot eu vă iubesc la fel de mult.

Rainbow Families

Rainbow Families

Copilul tău ți-a spus că este lesbiană, gay, bisexual/ă sau transgender și nu știi cum să reacționezi?

Nu ai reușit să înțelegi pe deplin ceea ce dorește să-ți transmită și te simți pus/ă în dificultate?

Grupul de suport pentru părinți, Rainbow Families, este locul unde vei putea întâlni persoane care trec prin experiențe asemănătoare cu ale tale și unde vei putea primi sprijinul de care ai nevoie.

Rainbow Families își dorește să ofere un spațiu sigur în care membrii să poată discuta deschis și liber despre ce înseamnă să fii părinte al unui copil LGBT+ în România.

Vă așteptăm în ultima sâmbătă din fiecare lună. Dacă aveți întrebări, puteți trimite un e-mail la rainbowfamiliesromania@gmail.com sau să ne sunați la (+4)021 252 5620.

___

*Rainbow Families este o inițiativă a voluntarilor ACCEPT, desfășurată în cadrul proiectului ”Voluntari pentru Drepturi Egale”. ”Voluntari pentru Drepturi Egale” este un proiect implementat de Asociația ACCEPT, finanțat de granturile finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro. Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene
Rainbow Families
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?