CARE Café – un spațiu sigur pentru comunitate

Deschisă la începutul verii, CARE Café este una dintre cele mai primitoare cafenele bucureştene, plasată pe strada Olari nr. 8, în curtea unei frumoase case de epocă (care recent a devenit Librăria Hecate) de lângă Biserica Olari.

Această cafenea îşi merită pe deplin numele, întrucât „CARE” (n.r. „a păsa”) a devenit nu doar o deviză pentru cei care lucrează aici – nişte oameni frumoşi, mărinimoşi, autentici, cărora le pasă într-un mod personal de toţi clienţii lor – ci un social statement, o regulă nescrisă pentru toţi cei care le trec pragul. Odată ajunşi la CARE, veţi vedea că toată lumea e prietenă cu toată lumea şi că nimeni nu judecă pe nimeni, astfel că vă va fi greu să nu vă ataşaţi de local sau de oamenii de aici.

Un lucru important de ştiut ar fi faptul că absolut toţi oamenii sunt bineveniţi, indiferent de rasă, religie, background-ul din care provin, identitate de gen sau orientare sexuală. Poate fi considerată o cafenea a oamenilor care își doresc un spațiu sigur, pentru că adesea se strâng aici persoane care fac parte din comunităţi diferite – acest loc fiind„ferit de ură” – pe care le surprinzi ba discutând politica zilei, ba punând ţara la cale. Ar trebui menţionat şi faptul că aici se întâlnesc periodic cei de la Asociaţia ACCEPT (dar şi de la alte ONG-uri LGBT-friendly) pentru că este un mediu liniştit, prietenos şi cult, potrivit pentru întâlniri de toate felurile. Iar săptămânal se organizează o seară cu o tematică distractivă şi jocuri menite să apropie mai mult toţi oamenii care vin la CARE, totul ca la o adunare familială.

Pentru cei mai pragmatici dintre voi, care îşi doresc doar un loc în care să bea ceva şi să se odihnească în pace, am să adaug că ambientul de la CARE Café este unul cald şi calm, foarte relaxant. Pe timp de căldură puteţi sta la o masă sub umbrelă în gradina verde, iar când ploua sau e frig vă puteţi refugia în clădirea cu iz de vechi din curte. Crucial de menţionat sunt preţurile mici din meniul lor, care îţi permit să te tot întorci la o cafea bună aici de mai multe ori pe săptămână, fără să ai mare pagubă în buzunar.

Într-o lume gri şi posomorâtă în care toată lumea îşi trăieşte viaţa în grabă şi nimeni nu mai are timp să simtă cum e să-ţi pese de cineva, sau altcuiva să-i pese de tine, CARE Café este o gură de aer curat pentru sufletele şi inimile tuturor.

Poza de profil pentru Dragoş

Dragoş

Individ posibil lunatic şi narcisist. Pseudo-scriitor. Îmi place cafeaua. Sunt peşti. Retardat social moderat. Activist wannabe. Ador să iubesc oamenii. Arta.
Poza de profil pentru Dragoş
1 Comment
  1. Oana 4 ani ago

    Multumim tare mult pentru vorbele frumoase! Ne bucuram tare mult ca a iesit asa cum ne-am dorit sa fie si ca oamenii se simt bine in mica noastra comunitate! 🙂
    Si si si… mai deschidem inca 2 camere inauntru saptamana viitoare ca sa incapem mai multi! 😀

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?