Diversitate de gen în Noua Zeelandă

Guvernul neozeelandez doreşte să schimbe modul în care înregistrează genul în acte și statistici, oferindu-le oamenilor posibilitatea de a declara că sunt „diverși din punct de vedere al genului” („gender diverse”).  Centrul pentru Statistică al Noii Zeelande a anunțat că schimbarea va deveni noul „standard” în toate agențiile guvernamentale şi a explicat că această categorie „diversă” reprezintă o îmbinare a tradiționalelor „masculin” și „feminin”.

„Această nouă clasificare înregistrează identitatea tuturor cetățenilor, inclusiv a celor care nu se percep nici ca femei, nici ca bărbați. Clasificarea se va integra în procedurile standard de statistică. Acestă identitate se referă la modul în care se percep și se simt oamenii. Am lucrat cu multe grupuri din comunitate, dar și cu reprezentați guvernamentali pentru a realiza această schimbare”, spune Jo-anne Allan, de la Centrul pentru Statistică al Noii Zeelande.

Noua Zeelandă oferă deja pașapoarte cu „Gen X”, pentru oamenii care nu se identifică binar (ca strict bărbați sau femei). Totuși, situația drepturilor persoanelor trans* nu este 100% pozitivă, aceste persoane confruntându-se cu acte de discriminare și chiar de violență. În școli, conform unui sondaj realizat în 2012, 4% dintre tineri se identifică drept transgender sau spun că nu sunt siguri de identitatea lor de gen. Dintre aceștia, 40% se confruntă cu simptome grave de depresie.

În ceea ce privește situația schimbării genului în actele de identitate, în Noua Zeelandă procedeul  este încă destul de complicat,  necesitând adesea o operație de schimbare de sex corespunzătoare.

Sursă: http://www.pinknews.co.uk/2015/07/17/new-zealand-government-to-recognise-gender-diverse-people-as-well-as-male-and-female/

Poza de profil pentru lucaistodor

lucaistodor

Luca Istodor e directorul festivalului de filme făcute de adolescenți Super, activist LGBT și creatorul Blogului Mov, regizorul a câteva scurt-metraje și elev în București. Îi plac Rocky Horror și Milk, Palahniuk și Golding, ZZ Top și Velvet Underground.
Poza de profil pentru lucaistodor
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?