Un milion de dolari pentru carnetul lui Alan Turing

 Alan Turing este persoanalitatea gay care a descifrat codurile celui de-al Doilea Război Mondial.

În luna aprilie, unul dintre carnetele lui Alan Turing, care conținea notițe scrie de mână despre matematică și computere, a fost vândut la Bonhams, în New York, în aproximativ trei minute. Cumpărătorul, care a dorit să rămână anonim, a plătit 677 de mii de lire sterline. La aceeași licitație, s-a vândut o „German Enigma”, mașina care codifica mesajele nemților în cel de-al doilea Război Mondial.

Alan TuringÎn 2014, Imitation Game, unul dintre filmele cu cele mai multe nominalizări și premii ale anului, a adus în lumină viața lui Alan Turing, cel care a influențat soarta celui de-al Doilea Război Mondial prin descifrarea codurilor nemțești. Turing este considerat a fi unul dintre „strămoșii” computerelor de astăzi, și se crede că fără el războiul s-ar fi terminat cu mult mai târziu.

Turing a fost acuzat de „indecență” în 1952 după ce a întreținut relații cu o persoană de același sex. A fost ulterior castrat chimic. În final, acest lucru a dus la sinuciderea lui. Filmul Imitation Game este dedicat victimelor opresiunii împotriva persoanelor LGBT+.

Rudele lui Alan au transmis o petiție cerând o revenire asupra vechilor decizii ale guvernului britanic, care criminalizau homosexualitatea. În aceste condiții, bărbatul a fost reabilitat, în 2009 fiind emisă o declarație prin care prin-ministrul Gordon Brown își cere scuze în mod oficial pentru cele întâmplate. În 2013, Turing este „dezvinovățit” postum de către regina Marii Britanii însăși.

 Sursă: http://www.pinknews.co.uk/2015/04/14/notebook-belonging-to-gay-codebreaker-alan-turing-sells-for-1-million/

Poza de profil pentru lucaistodor

lucaistodor

Luca Istodor e directorul festivalului de filme făcute de adolescenți Super, activist LGBT și creatorul Blogului Mov, regizorul a câteva scurt-metraje și elev în București. Îi plac Rocky Horror și Milk, Palahniuk și Golding, ZZ Top și Velvet Underground.
Poza de profil pentru lucaistodor
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?