Efecte ale bullying-ului – suicid la 12 ani

Un elev de 12 ani din Folsom, California, s-a sinucis săptămâna trecută. Prietenii şi familia lui susţin că de vină a fost bullying-ul anti-gay, deoarece băiatul a fost în trupa de majorete a şcolii anul trecut.

Ronin Shimizu a murit în jurul orei 15, miercuri, pe data de 3 a lunii curente, potrivit autorităţilor din Sacramento County.

Poliţia nu a făcut publice alte detalii în legătură cu moartea lui Ronin, în afară de faptul că nu există suspiciuni şi este clar că a fost vorba de o sinucidere.

Familia şi prietenii băiatului sunt convinşi că acesta şi-a luat viaţa din cauza bullying-ului la care a fost supus încontinuu.

Anul trecut, Ronin era în clasa a şasea la Şcoala Gimnazială Folsom, singurul băiat din echipa de majorete a şcolii. Mai mulţi colegi de clasă ai băiatului l-au etichetat ca fiind gay şi au folosit acestă etichetă ca insultă de atunci.

Situaţia a devenit atât de gravă, încât părinţii l-au retras de la şcoală, pentru a fi educat la domiciliu, situaţie care s-a păstrat şi în anul curent.

„Era bătaia lor de joc” a spus Riley Coleman, colegă de clasă şi din echipa de majorete, cu lacrimi în ochi. „Nu e OK să îţi baţi joc de oameni”, a spus ea, potrivit KXTV.

Danii Bello, un vecin al băiatului în vârstă de 14 ani, spune că lui Ronin îi plăcea să fie în echipa de majorete şi să îşi facă propriile haine.
Daniel Thigpen, din partea Folsom Cordova School District (echivalentul inspectoratului şcolar), a confirmat că s-au primit mai multe plângeri din partea părinţilor lui Ronin, potrivit KCBS-TV. Thigpen susţine că aceste plângeri au fost tratate conform protocolului, dar prietenii lui Ronin spun că batjocura nu a încetat.

Joi seara săptămâna trecută, la o zi după incident, prietenii băiatului şi membri ai echipei de majorete a şcolii au organizat o veghe lângă locuinţa lui Ronin din Folsom.

Sursă: www.lgbtqnation.com – 12-year-old boy on cheerleading squad commits suicide over anti-gay bullying

Poza de profil pentru ionescu

ionescu

Ionescu este un constănţean programator şi activist LGBT. Îi plac pisicile, înotul, astronomia etc. ^_^
Poza de profil pentru ionescu
0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?